İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Emine Sabit Büyükbayrak Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Emine Sabit Büyükbayrak Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Gaziosmanpaşa ilçesi, Karayolları Mahallesinde bulunmaktadır.Bu mahalle 1975-1980 yillari arasinda yerlesim yeri olarak gelismeye baslamistr. 1980 yilinda "Yıldırım ilkögretim Okulu" olarak, şu anda Gaziosmanpasa Egitim ve

Arastirma hastanesinin yerinde egitim ögretime dört yıl devam etmiştir. 1984 yılında ilçemiz iş adamlarından Sabit Büyükbayrak ve esi Emine Büyükbayrak tarafindan 6 derslikli ilkokul binası yaptırılmıştır. Bundan sonra okulumuzun adi Emine Sabit Büyukbayrak İlkokulu olmustur.

Dokuz yıl bu binada egitim öğretim hizmeti verildikten sonra mahallenin nüfusunun hızla artması , ögrenci sayısının çoğalması sonucunda bu bina da yetersiz kalmistir.

Bunun üzerine devlet tarafından 1993 yılı sonbaharında 3 katlı, 20 derslikli, kaloriferli, konferans salonu, idare ve öğretmen odaları olan ek bir bina daha yapılmıştır. 8 yıllık zorunlu egitime gecilmesinin ardından, okulun adı Emine Sabit Büyükbayrak ilkögretim Okulu olmustur.

2010 Haziran ayinda ISMEP kapsaminda yıkılan okulumuz, 2011-2012 egitim ögretim yılında faaliyete geçmistir. Yeni okul binamızda 41 derslik, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 2 Fen Laboratuvarı, 5 Özel Egitim Sınıfı bulunmaktadır. Okulumuz

2012-2013 yilindan itibaren Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim-öğretime devam etmistir.

2023 Subat ayinda Gaziosmanpasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasinin depreme dayaniksiz olması nedeniyle okulumuz, Selahaddin Eyyubi İlkokulu binasina taşınmıştır.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 30.12.2023 13:26 - Görüntülenme: 6287

Etiketler :