İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Emine Sabit Büyükbayrak Ortaokulu

May

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası ülkemizde “Bilişim Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bilişim, bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kuran en önemli etkendir. Bu yüzden teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Nis

Tübitak 4006 Bilim Fuarımızın açılışını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın İslam DEMİREL ve Sayın Turan BÜYÜKBEKTAŞ ın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Bu Nedir? " etkinliği uygulandı. Sınıf soru-cevap grubu olmak üzere ikiye ayrıldı.

Soru grubu kelimeleri belirledi ve ipuçlarını hazırladı. Kelimelerin son harfi verilerek tahmin etmeleri istendi. Etkinlik bu şekilde tamamlandı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında bu ay öğrencilerimiz Mevlana’nın Mesnevi Hikayeleri adlı eserini okumuşlardır. Okulumuz öğrencilerinin de etkinliklere katılıp Mevlana’nın Mesnevi Hikayeleri ile ilgili farkındalık oluşturulmuştur .

Mrt

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla okulumuzda etkinlik düzenledik. Öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Özel Eğitim öğrencilerimizle birlikte Ramazan Şenliğimizden kareler. Karagöz ve Hacivat perde oyunlarımızla, ikramlarımızla, Ramazan davulumuz ve manilerimizle birlikte eğlenceli bir günü geride bıraktık. Bu etkinliğin ortaya çıkmasında emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesileyle Özel eğitim öğrencilerimizle birlikte anne-çocuk bileklik etkinliğimizi gerçeklestirdik. Velilerimiz ve çocuklarımızla birlikte eğlenceli bir etkinliği daha geride bıraktık. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Mrt

Yürekler bir başka hislenir şimdi Beden değil ruhlar beslenir şimdi… Hoşgeldin.. Ey onbir ayın sultanı…

Mrt

Okulumuzda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla personel tahliye tatbikatı yapıldı, Tatbikatta personel ve öğrencilerimize can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınacak tedbirler ile deprem konusunda eğitim verildi. Okulumuzun planlı bir şekilde tahliyesi yapılarak acil toplanma bölgesinde toplanıldı, sonrasında da sürecin değerlendirilmesi yapıldı.

Şbt

Özel eğitim öğrencilerimizle birlikte makarna boyama etkinliği gerçeleştirdik. Etkinliğimiz sırasında öğrencilerimiz keyifli vakit geçirirken bir taraftan grup çalışmasına adapte olma bir taraftan da ince motor becerilerini geliştrmeye yönelik çalışmalarla eğitimlerine katkı sağlamış olduk. Tüm özel eğitim öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

TEKNOFEST katılım koşulları,  projeler, başvuru tarihi ve süreci ile ilgili bilgilendirme panosu hazırlandı.

Şbt

Öğrencilerimizin yaptığı cam boyama sanatı, seramik yapma, boyama sanatı ve hat sanatı desen çalışmalarımız.

Ock

Dede korkut hikayeleri örnek alınarak öğrencilerimizle benzer dede korkut hikayeleri oluşturuldu